Lån penge

Hvad er aktieoptioner | Blive klogere på aktieoptioner her

Optioner er kontrakter, som giver ejeren en ret til at købe eller sælge det underliggende aktiv. Optionen er ikke et køb eller salg i sig selv, men giver blot ejeren mulighed for at afslutte handlen inden for en kreds af forudbestemt betingelser. Aktieoptioner vil typisk sætte en pris og en frist, inden for hvilken kontrakten er gyldig.

Optioner bliver også kaldet derivater, fordi de ikke har nogen værdi i sig selv. Deres værdi er afledt af værdien af aktivet, som er underliggende. Optionen er værdsat på baggrund af den ret den giver holderen. Optioner er ikke de eneste derivater. Andre lignende investeringer såsom swaps, futures og forwards klassificeres også i denne rubrik.

Aktieoptions kan købes og sælges ligesom aktier. De er værdipapirer, der handles på børsen på samme måde som egenkapitalen. Ejeren af optionen får ret til at tage beslutningen om at købe eller sælge inden for den fastsatte frist, men han har ingen forpligtelse til rent faktisk at fuldføre handelen. Han kan vælge at lade den mulighed bortfald uden faktisk at benytte den. Men når perioden er overstået, kan han ikke gennemføre aftalen på samme vilkår som optionen gav ham.

Købsoption
Som navnet antyder, kan indehaveren af en købsoption beslutte at købet aktivet, som han gives rettigheder til ved en købsoption. Købsprisen han betaler, vil være den, der er fastsat i købsoptionen, selvom markedsværdien af aktivet er langt højere på tidspunktet for det faktiske køb.

En købsoption er købt af en køber, der er interesseret i et aktiv og mener, at prisen vil gå op i fremtiden. Købsoptionen giver ret til at købe aktivet til nuværende priser på en bestemt fremtidig dato. Risikoen han tager, er usikkerheden i, om aktivet vil gå op i værdi, som han forventer, inden denne dato. Hvis det sker, kan han bruge sin købsoption og købe aktivet til en lavere pris kun for sælge den til en højere markedsværdi.

Hvis aktivet ikke forbedres i værdi, kan indehaveren af købsoptionen kun miste det beløb, han har brugt på at købe optionen. Dette beløb er typisk en brøkdel af den faktiske markedsværdi af aktivet og så er hans tab begrænset til det mindst mulige.

Put-optioner
Put-optioner giver en tilsvarende ret som købsoptioner til en sælger. Han kan sælge sine aktiver til en forudbestemt værdi, der er nævnt i den optionsaftale der er indgået inden for en bestemt tidsperiode. Hvis aktivet mister værdi inden for denne frist, er han isoleret fra ethvert væsentligt tab, han ville have lidt, hvis han rent faktisk havde solgt det da. Hvis aktivet vokser i værdi, kan han vælge at lade sin option udløbe, og blot sælge aktivet på det åbne marked til den højere pris. Igen, hvis optionindehaver ikke gør brug af optionen, mister han bare det beløb, han betalte for optionen, der er meget lavere end aktivets sande værdi.


Om 'Hvad er aktieoptioner | Blive klogere på aktieoptioner her' #184
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge