Lån penge

Tvangsauktion | Hvad betyder det når boligen ryger på tvang?

Tvangsauktion er typisk et ord, man ofte hører i forbindelse med økonomiske kriser i et samfund. En tvangsauktion betyder, at salget af en bolig bliver gennemtvunget via tvang kreditoren, som man ikke kan betale sine terminer til. Alle de sager der forekommer om tvangsauktioner finder sted i fogedretten. Hvilken fogedret man skal i afhænger af, hvilken retskreds ens bolig ligger i.

Tvangsauktionen sættes i gang
Forløbet med en tvangsauktion starter med, at en boligejer ikke kan betale terminer og afdrag på sin bolig. Herefter ryger sagen til fogedretten, og panthaveren laver en salgsopstilling over boligen med de oplysninger, som er relevant for salget. Det er selve salgsopstillingen og standardauktionsvilkårene, som kan findes på salgsopstillingens omslag, og det er disse, som danner selve grundlaget for tvangsauktionen. Både ejerne af boligen og alle, som har pantebreve i boligen, modtager salgsopstillingen, inden den offentliggøres.

Når først en bolig er røget på tvangsauktion, er der tale om en offentlig auktion. Det betyder, at alle, som har interesse i den pågældende bolig, kan komme aflægge et bud på. Den person, som kommer med det højeste bud, er også den person, som ender med at købe boligen. Hvis ejeren af boligen ikke får fuld dækning på det højeste bud ved tvangsauktionen, kan vedkommende kræve en ny auktion. Før dette kan ske, skal ejerne dog kunne stille sikkerhed for omkostningerne, der er forbundet ved den nye auktion. Herefter går boligen igen til personen med det højeste bud.

Tvangsauktionen slutter
Med det samme en bolig er blevet solgt på tvangsauktion, kan den nye ejer overtage boligen, og den nye ejer kan derfor kræve, at den tidligere ejer fraflytter med det samme. Prisen, som en nye ejer har givet for boligen, bliver fordelt mellem rettighedshaverne efter nogle fastsatte prioriteringer og krav. Af andre omkostninger der kan være forbundet med salg og overtagelse af bolig på tvangsauktion, skal naturligvis også betales. Når dette er sket, kan køber anmode fogedretten om, at der skal laves et auktionsskøde, og fogedretten vil dermed kræve, at der skal forelægges dokumentation for, at den nye ejer har betalt til alle de berettigede. Herefter vil den nye ejer kunne får tinglyst auktionsskødet på sin nye ejendom, og de tidligere rettighedshavere, som ikke kunne få dækning ved tvangsauktionen, kan kræves slettet fra tingbogen af den nye ejer.

Tvangsauktioner.dk kan du se en oversigt, over kommende tvangsauktioner.


Om 'Tvangsauktion | Hvad betyder det når boligen ryger på tvang?' #321
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge