Lån penge

Gode råd til dit betalingskort | Pinkode, spærring og meget andet

Der findes flere forskellige betalingskort at vælge mellem, men når du først har besluttet, hvilket kort du vil have, kan du bestille det gennem din bank. Du vil i løbet af nogle dage modtage selve betalingskortet, og af sikkerhedsmæssige årsager modtager du altid den tilknyttede pinkode ca. 2 hverdage efter betalingskortet. Efter modtagelsen af dit nye betalingskort, skal du aktivere kortet efter de anvisninger, som medfølger brevet med kortet.

Når du har aktiveret dit betalingskort, skal du huske din pinkode til kortet, og du skal ikke oplyse din kode til andre. Hvis du har svært ved at huske din pinkode, kan du få hjælp via den pinkode-husker, som følger med din pinkode, når du modtager den med posten. Du kan også altid gå ned i din bank og få udleveret en pinkode-husker, hvis du senere skulle få brug for en. Dette kan måske være en god hjælp til dig, som har svært ved at huske på flere koder, idet dit betalingskort vil blive spærret, hvis du taster den forkerte pinkode 3 gange i træk. Når du tager dit betalingskort i brug, skal du altid sørge for, at du bruger din pinkode diskret, så der ikke er nogen andre kunder i butikkerne, som kan aflæse din kode.

Pinkode og gyldighedsperiode
Når du bruger dit betalingskort skal du, som før nævnt, altid huske at bruge din pinkode diskret. Det er heller ikke nogen god idé at lægge kortet fra dig på disken, lige inden du skal betale i Brugsen eller hæve penge i din bank – heller ikke selvom det kun drejer sig om et ganske få sekunder. Efter du har brugt dit betalingskort, skal du altid huske at få kortet med dig igen, især i de butikker, kiosker mv., hvor personalet skal køre kortet igennem deres betalingsautomat. En anden ting, som er værd at huske på, er at få tjekket, at det beløb butikken har trukket på dit betalingskort, også stemmer også ens med det beløb, som din/dine vare(r) rent faktisk har kostet.

Et betalingskort har ikke en uendelig gyldighedsperiode, og derfor skal du hele tiden sikre dig, at dit kort er gyldigt. Hvis kortets udløbstid er løbet ud, så kan du af gode grunde ikke bruge dit betalingskort, og du er nødt til at bestille et nyt.

Betalingskort i udlandet og spærring af betalingskortet
Skal du ud og rejse, er det altid en god idé, at du medbringer dit pas, når du f.eks. er ude at shoppe. Grunden hertil er, at skulle du komme i den situation, hvor du har brug for at gå ind i en bank for at hæve penge, så skal du fremvise et gyldigt pas, før du kan hæve.

Skulle du mod dine forventninger være så uheldig at miste dit betalingskort, så skal du straks kontakte din bank, for dermed at få kortet spærret. Står du i den situation, at du har mistet dit kort uden for bankens åbningstider, så er der stadig hjælp at hente. Du kan kontakte PBS A/S på telefonnummer +45 44 89 29 29. Når du ringer og meddeler, at dit kort skal spærres, skal du altid oplyse PBS om enten dit kontonummer, kortnummer eller dit CPR-nummer, og du skal også oplyse din banks navn og adresse.


Om 'Gode råd til dit betalingskort | Pinkode, spærring og meget andet' #319
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge