Lån penge

Inkasso | Hvad er en inkassosag? Læs mere om inkasso her

Inkasso kan siges at være en form for juridiskværktøj til at drive penge ind fra folk, som ikke får betalt deres afdrag til tiden. Hvis en virksomhed ikke modtager de korrekte penge fra en kunde, og kunden ikke vil betale eller kan betale det skyldte beløb, så kan virksomheden sende sagen videre til inkasso, som står for at inddrive de skyldte penge. Der findes flere former for inkassosager, hvilket afhænger af, hvilken type gæld, der er tale om. Dette kan du læse mere om længere nede i denne artikel.

En inkassosag kan udmærke sig ved, at der ikke på nogen måder må være tvivl om det beløb, som en kunde skylder og dermed skal betale. Hvis kunden f.eks. ikke er enig med virksomheden om det skyldte beløb, så er der ikke tale om en inkassosag, men om en tvistig sag. Sådanne sager skal afgøres efter almindelig bestemmelser for retssager.

Forskellige typer af inkassosager
Den type af inkassosager som er allermest almindelig er fakturainkassosager. Denne form for inkasso drejer sig om, at en kunde ikke kan eller vil betale sin regning for den vare eller tjenesteydelse, som kunden har købt. En anden type, som minder lidt om fakturainkassosager er kreditkøb. Her er der tale om, at en person har købt varer, som er blevet solgt på kredit med ejendomsforbehold. I sådanne situationer har sælgeren/kreditoren ret til at få varen tilbage, hvis kunden ikke kan overholde den afbetalingsordning, der er indgået.

Den form for inkassosager, der er mest enkelt er sager om tvangsauktioner. Grunden til dette er den mest enkle form er, at kreditoren har fået en sikkerhed for den stiftede gæld via et pantebrev. Dette foregår i praksis på den måde, at inkasso skal få kunden/skyldneren til at betale sin gæld eller til at overgive den ejendom, inkassosagen omhandler, og som kreditoren har fået sikkerhed i. Dette skal ske på en tvangsauktion, og kreditoren kan på den måde få inddraget det beløb, som kreditoren har krav på.

For at holde os til inkassosager omhandlende bolig, så findes der også typen huslejeinkassosager. Denne type handler om, at en lejer ikke kan betale sin husleje til tiden. Hvis en lejer ikke kan betale sin husleje til tiden, skal vedkommende altid have 14 dage ekstra til at betale huslejen. Har lejeren efter de 14 dagen endnu ikke betalt huslejen, så kan udlejeren indgive sagen til fogedretten med det formål at få smidt lejeren ud af det pågældende lejemål.

Den sidste type vi vil nævne i dette afsnit er konkurs som inkassomiddel. Ved denne inkassotype er formålet at skaffe kreditorerne meste muligt af gælden. Dette skal gøres ud fra et princip om, at alle en skyldners kreditorer skal have lige meget af en gæld.

Inkassovirksomheder
Vi vil herunder samle en række inkasso virksomheder.

HornskovVindberg
HornskovHornskovVindberg Inkasso tilbyder behandling af alle udenretlige inkassosager gratis. Den gratis, udenretlige inkasso dækker over alt fra kravet gøres gældende overfor skyldner, udsendelse af inkassovarsel og inkassoskrivelse og til en registrering af skyldner i skyldnerregistret RKI.

Inkassosagerne oprettes nemt og hurtigt via den online inkassoløsning, hvilket også giver dig mulighed for at følge med i dine inkassosager online. Hver gang sagen tager det næste skridt, er du den første til at få det at vide, og når skyldner betaler dine penge, overføres de med det samme direkte til din konto.

Hvis det mod forventning skulle være nødvendigt at tage skyldner i fogedretten, kan vi naturligvis også hjælpe med det. I så fald udarbejdes der et uforpligtende tilbud på forhånd, så du hele tiden har et komplet overblik over hvad sagen i givet fald vil koste. Det er jo dine penge det drejer sig om.


Om 'Inkasso | Hvad er en inkassosag? Læs mere om inkasso her' #299
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge