Lån penge

Den Europæiske Centralbank | Hvad er formålet med ECB ?

ECB er en forkortelse for Den Europæiske Centralbank. ECB har til formål at fastholde euroen, så den er stabil, men banken har også til opgave at sørge for at bekæmpe inflationen. Det kan derfor siges, at ECB er den ansvarlige bank for hele Eurozonen. ECB blev grundlagt tilbage i juni 1998 og banken har hovedsæde i Frankfurt am Main i Tyskland. Godt 1 år senere end grundlæggelsen af ECB, indførte EU euroen som fælles valuta.

Den Europæiske Centralbanks mål
Som alle andre virksomheder og organisationer har den Europæiske Centralbank også forskellige mål for, hvad banken skal opnå i sit arbejde. Nogle af ECB´s mål er at arbejde for en fastholdelse af prisstabiliteten. Af andre mål kan nævnes, at ECB ønsker et højt beskæftigelsesniveau og en bæredygtig udvikling. Herudover har ECB de samme økonomiske målsætninger, som resten af EU.

For at ECB skal kunne opnå disse mål, har banken forskellige arbejdsopgaver, som skal løses i det daglige. I den indledende del af denne artikel nævnte vi nogle af ECB´s opgaver, men banken har også opgaver som at fremme betalingssystemernes funktioner, at foretage transaktioner i fremmed valuta, at besidde og gennemgå alle eurolandenes officielle valutareserver. Herudover har ECB også til opgave at gennemføre en pengepolitik for hele euroområdet.

Nogle andre arbejdsopgaver, som ECB skal udføre, er, at de er den eneste myndighed i hele Euroområdet, som har bemyndigelse til at udstede pengesedler og mønter. Banken indhenter også relevante statistikker, som har relevans for bankens opgaver. Den Europæiske Centralbank samarbejder med forskellige organer og institutioner rundt omkring i verden. Samarbejdet omhandler diverse relationer til hele Eurosystemets forskellige mål og arbejdsopgaver.


Om 'Den Europæiske Centralbank | Hvad er formålet med ECB ?' #322
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge