Lån penge

Hvad er BNP: Brutto National Produkt - Find information om BNP her

BNP, Brutto National ProduktBNP er et mål for alle varer og tjenester produceret i et land. For at beregne BNP ser man på markedsværdien af varer og tjenester når det sælges til slutkunden.

Det ”endelige” produkt og serviceydelser
Ordet endeligt er meget vigtigt her. Det betyder, at hvis for eksempel en butik der sælger sportstøj, køber tøjet hos en underleverandør der fremstiller tøjet, så er markedsværdien af det færdige produkt der tages i betragtning. Man betragter derfor ikke alle led, men kun det led hvor produktet sælges sidste gang til slutkunden. Den pris, der betales af tøjproducenten til leverandøren af stof, knapper og andre materialer, som indgår i produktionen tages ikke i betragtning. Udgifterne til alle disse er allerede indbygget i den endelige pris for sportsbeklædningen, som sælges af den sidste led, som enten er producenten eller butikken. Beregningen er sket på denne måde for at undgå udgifterne til materialer bliver tilføjet to gange, hvilket vil forvride det endelig BNP.

Hvad viser BNP?
BNP i et land svarer til det samlede forbrug, offentlige udgifter og investeringer, som finder sted i et givet år. Værdien af eksporten er også tilføjet dette tal, mens værdien af importen trækkes fra for at give det endelige indenlandske produkt.


BNP kan også være repræsenteret i form af en formel: BNP = C + G + I + NX

I denne ligning betyder bogstaverne:

"C" betegner forbruget i landet i den givne periode
"G" betegner de offentlige udgifter
"I" betegner investeringer
"NX" betegner landets nettoeksport (den samlede eksport minus den samlede import)Geografiske grænser
Et andet vigtigt aspekt i forståelsen BNP er, at denne indikator kun tager hensyn til produkter og tjenesteydelser der handles i den geografiske afgrænsning af landet. Dette omfatter også udgifter og produktion udført af udenlandske statsborgere og virksomheder i landet. De udgifter og den produktion der udføres af landets statsborgere, som har registreret virksomhed i landet, men producerer og/eller opererer i udlandet er ikke inkluderet i BNP.

Hvorfor bruger man BNP?
BNP i et land hjælper med at give et overblik over økonomien, så man nemmere kan evaluere landets økonomiske status. Det er også et middel til sammenligning for at se, hvordan et lands økonomi vokser i forhold til andre økonomier. En højere vækst i BNP kan ses som en indikator for en forbedring af velstanden i landet. Derfor er der mange regeringer rundt om i verden der baserer deres økonomiske politik på at opnå en højere vækst i BNP. BNP i indeværende år eller kvartal sammenlignes normalt med tidligere år eller kvartaler for at finde ud af, hvor meget vækst der har fundet sted.

For private investorer, udgør en sund vækst i BNP en positiv stemningen på markedet, og det hjælper med at tage investeringsbeslutninger. Forståelse for økonomiske indikatorer såsom BNP er nødvendigt for at få en god forståelse af de herskende økonomiske vilkår i et land og for at analysere beslutninger truffet af enkeltpersoner, virksomheder og regeringen.


Om 'Hvad er BNP: Brutto National Produkt - Find information om BNP her' #188
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge