Lån penge

Dankortet | Læs dankortets historie og udvikling

DankortSelvom de fleste ved hvad et Dankort er, ved kun de færreste, at Dankortet kom rigtig skidt fra start.

Dankortet blev introduceret for mere end 25 år siden i 1983. De første Dankort var lavet af papir, og først i 1984 introducerede pengeinstitutterne et nyt elektronisk Dankort med magnetstribe. Dankortet har siden udviklet sig til et af de mest populære betalingsmidler i dansk handelshistorie.

Kort fortalt er Dankortet et plastikkort, der kan bruges som betalingsmiddel i fysiske butikker og supermarkeder, men senere også i butikker på internettet. Det populære plastikkort blev oprindeligt introduceret til danskerne for at skabe et nationalt gebyrfrit betalingskort, som kunne bruges i samtlige danske forretninger.

Dankortet har dog ikke altid været så populært som det er i dag. I starten troede de færreste på, at overgangen til plastikkort som betalingsmiddel ville ske gnidningsfrit. Og overgangen til dankortet viste sig da også at være alt andet end gnidningsfri.

Dankort kom dårligt fra start
Efter dankortets lancering i 1983, gjorde betalingsinstitutterne status da året var omme. Tallene var blodrøde og viste, at forbrugerne kun havde svunget Dankortet 78.552 gange i årets løb. Det resulterede i langt færre transaktioner end de danske pengeinstitutter oprindeligt havde håbet på. Dankortet fik dog lov at fortsætte og det skulle senere vise sig, at det nye plastikkort blot skulle skubbes i gang. Således viser dugfriske tal fra NETS (før PBS), at danske forbrugere i 2009 alene brugte Dankortet flere end 828 millioner gange.

En anden, og mere nutidig årsag til Dankortets succes, er den stigende interesse for nethandel. Således udgjorde Dankort-transaktioner på internettet knap tre procent af det samlede antal transaktioner, alene i de første fem måneder af 2010.

Alt i alt har danskerne brugt Dankortet over ni milliarder gange siden lanceringen i 1983. Ikke dårligt for et plastikkort, som ikke blev spået mange chancer for overlevelse.

Nyt Dankort med chip introduceret 2004
Midt i danskernes store begejstring for Dankortet opstod der problemer. Stjålne Dankort blev omdrejningspunktet i en lang række svindelsager, som både kostede danske pengeinstitutter og forbrugere dyrt. Der skulle slet og ret dæmmes op for den omfattende svindel og derfor introducerede pengeinstitutterne et nyt og forbedret Dankort i 2004.

Det nye Dankort er udstedt med en chip, som gør kortet langt mere sikkert for forbrugerne. Den elektroniske chip er krypteret, og kan ikke kopieres på samme måde som den gamle magnetstribe. Den nye teknologi har særligt været med til at dæmme op for svindelmetoder, hvor udenlandske bander kopierede og misbrugte stjålne Dankort.


Om 'Dankortet | Læs dankortets historie og udvikling ' #168
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge