Lån penge

Skifteretten: Skilsmisse eller Dødsfald? Læs mere om skifteretten!

Ved dødsfald, arv og i en række andre situationer hvor det er nødvendigt at formuer skifter ejer, benyttes skifteretten. Dette er faktisk både gældende for privatpersoner, men også virksomheder.
For privatpersoner er det ofte ved dødsfald, hvor arvinge til den døde fx skal dele det efterladte. Derudover deler man også formuer(eller blot værdier) ved skilsmisse og virksomheders konkurser.
Skifteretten er en instans, som sørger for at dette fungerer optimalt og efter den gældende lovgivning. Skifteretten er typisk placeret ved Byretten i de fleste større danske byer.

Dødfald
Ved dødsfald skrives en dødsanmeldelse, som fortæller offentlige institutioner omkring dødsfaldet, herunder skifteretten. I dødsanmeldelsen fremgår det hvem der skal kontaktes omkring fordeling af det efterladte.

Det er vigtigt at der er styr på disse ting, så der ikke opstår tvivl om hvem ejerne er af forskellige ejendomme og ejendele. Dette er for eksempel et problem hvis der skal betales ejendomsskat og andet.
Efter et dødsfald bliver de relevante personer indkaldt til et indledende møde med en medarbejder fra Skifteretten. På mødet får man gratis rådgivning omkring jura, love, regler smat hvilke formularer der skal udfylde. Der er forskellige måder et skifte kan foretages på, som du kan læse mere om på nettet og i forskellige brochurer. Man kan få rådgivning af medarbejderen i Skifteretten omkring hvilken skifteform der bør anvendes. De fleste advokater anbefaler at man ikke tager beslutningen for hurtigt.

En bedemand hjælper som regel med alt det praktiske omkring et dødsfald, herunder dødsanmeldelsen som sendes til skifteretten og andre offentlige institutioner.

Det er altid en god idé at sætte sig ind det praktiske på forhånd og læse om det på nettet. Efter et dødsfald kan der gå op til en måned før man skal i skifteretten.

Normalt går det ganske gnidningsfrit, og det er blot noget der skal overstås, men der kan opstå situationer som er mere vanskelige. Dette er ofte i forbindelse med dårlige forhold mellem de efterladte, fx søskende som har været uenige i mange år.

Skilsmisse
Ved skilsmisse benyttes skifteretten også, til at få opgjort og fordelt værdierne.. Det kan være en hård proces for mange, og et kedeligt forløb der trækkes ned på et lavt niveau. Det vigtigste i en sådan situation er at forsøge at holde humøret oppe, og få det ordnet på den bedst mulige måde. Det kan selvfølgelig være svært hvis den anden part stiller urimelige krav.

Når man møder op i skifteretten skal man have så meget information med som overhovedet muligt, og alt dette skal være det originale eksemplar. Alt den information man har om økonomi og personlige forhold, som fx adoptionspapirer skal medbringes, for at gøre processen så nem som muligt. Det er vigtigt at være opsat på at få det ordnet nemt og enkelt, så man kan komme videre med sit liv. Mange opleverer det som en utrolig svær tid, og det er helt forståeligt. Både ved dødsfald og skilsmisser, men når skifteretten er ordnet helt, kan man sætte et punktum for den praktiske del.


Om 'Skifteretten: Skilsmisse eller Dødsfald? Læs mere om skifteretten!' #196
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge