Lån penge

Sådan bliver du bankrådgiver | Bankrådgiver uddannelsen

Artiklen er mangelfuld / ikke opdateret. Hvis du vil være bankrådgiver så henviser vi til www.finanselev.dk.


Kan du godt lide at servicere og hjælpe andre mennesker, samtidig med du godt kan lide at arbejde med tal og økonomi? Så vil en uddannelse til bankrådgiver være en god mulighed for dig. Vi har her gjort det nemt og overskueligt for dig at finde rundt i, hvad en bankrådgiver laver, samt hvordan du tager uddannelsen.

Bankrådgiverens arbejdsopgaver
Som bankrådgiver har du arbejde i en bank, hvor du er med til at vejlede om regler og muligheder for bankens kunder om bl.a. investering, pension, opsparing, budgetplanlægning, lån og andre økonomiske forhold. Som bankrådgiver er det vigtigt, at du har en god evne til at lytte og finde ud af, hvilke muligheder der vil være bedst for den pågældende kunde i en bestemt situation. Dog forefindes der også almindelige administrative arbejdsopgaver som f.eks. brevskrivning, aktivering, udarbejdelse af statistikker og/eller korrespondance på fremmede sprog.

Er der en kunde, som har brug for at optage et lån, er det din opgave som rådgiver at undersøge kundes økonomiske muligheder og forhold i forbindelse med at kunne stille sikkerhed. På den måde kan du finde ud af, om banken kan give kunden det ønskede lån.

Du kan også komme ud for at skulle vejleder kunder i forbindelse med huskøb, når kunden skal have optaget lån i fast ejendom eller have optaget et byggelån. I arbejdet som bankrådgiver kan du også komme ud for at skulle betjene bankens kunder ved skranten, når de kommer og skal have foretaget ind- og udbetalinger på deres konti, have vekslet valuta eller måske have oprettet en ny konto.

Som bankrådgiver for erhvervskunder skal du bl.a. give vejledning om f.eks. anlægs- og driftskreditter og fortælle om bankens mange muligheder og produkter til netop erhvervskunderne. Hvis du tager en videre uddannelse inden for branchen og/eller har meget erfaring, kan du også komme til at arbejde i de større bankers hovedkonterer. Her kan der være specialafdelingen inden for f.eks. handel med udenlandsk valuta og/eller handel med værdipapirer. Inden for specialafdelingerne kan der også nævnes, at flere banker har afdelinger med speciale inden for bl.a. juridiske sager, økonomi, planlægning, markedsføring, uddannelse og meget mere, men arbejdet i disse afdelinger kræver dog en masse viden og erfaring.

Uddannelsen til bankrådgiver
For at blive bankrådgiver skal du tage Finansuddannelsen, som er en erhvervsuddannelse (EUD), hvor du skiftevis er i skole og i praktik. Uddannelsen tager 3-4 år alt efter, hvilken profil du vælger at tage og du får SU og elevløn gennem hele uddannelsen. Hvis du er over 25 år, kan du være heldig at indgå en aftale som voksenelev, men der er nogle særlige regler for voksenelever, så hvis du er fyldt 25 år, vil det derfor være en god idé at undersøge tingene nærmere med den skole, du vil komme til at gå på.

De profiler du kan vælge på Finansuddannelsen er bank og realkredit, liv og pension samt skadesforsikring, hvor alle tre muligheder tager 4 år. Tager du profilen kundemedarbejder, vil uddannelsen kun tage 3 år.

Finansuddannelsen kan tages på 13 forskellige skoler fordelt over hele landet. Du kan derfor tage uddannelsen hos Århus Købmandsskole, Aalborg Handelsskole, Tietgen Skolen (LER), Minerva Erhverv, IBC International Buisness College, Herningsholm Erhvervsskole HG Herning, Herningsholm Erhvervsskole HG Ikast, Handelsskolen Sjælland Syd, Handelsskolen Silkeborg, Handelsskolen København Nord i Lyngby, EUC Nord samt Esbjerg Handelsskole.

Uddannelsens opbygning
Når du skal tage Finansuddannelsen, er der tre forskellige muligheder, du kan opstarte på. Enten kan du starte på grundforløbet, eller du kan starte direkte i praktikken, hvis du har en praktikaftale med en arbejdsgiver. Det er dog også muligt at påbegynde uddannelsen via ny mesterlære, hvor du faktisk bliver oplært det første år hos en mester.

Da der er mange, som vælger at starte Finansuddannelsen på grundforløbet, vil uddannelsen være opbygget således, at du starte på grundforløbet, og når det er bestået skal du i praktik resten af tiden. Undervejs i dit praktikophold skal du også på flere skoleperioder, og den sidste tid af Finansuddannelsen vil derfor veksle mellem praktik og skoleperioder.

Skole og praktik
Under grundforløbet og de forskellige skoleperiode skal du lære mange forskellige ting, så du er i stand til at betjene og vejleder bankernes kunder om deres økonomi. Du skal bl.a. lære at finde ud af den pågældende kundes behov i forbindelse med opsparing, investering, lån og/eller forsikringer.

De ting og fag du vil blive undervist i undervejs på Finansuddannelsen er erhvervsøkonomi, kunden, rådgiveren, virksomheden i den finansielle sektor, dansk, engelsk, IT og samfundsfag. Vælger du profilen inden for kundemedarbejder, lærer du meget om økonomi og kundebetjening, og vælger du finansassistentprofilen vil du læge meget om økonomi og lovgivningen inden for bank og realkredit, liv og pension eller inden for skadesforsikring.

Når du skal i praktik, vil du blive oplært i de arbejdssituationer, som passer til dit profilområde. Det er dit eget ansvar at finde en praktikplads, og du skal indgå en skriftlig uddannelsesaftale med dit praktiksted. Dog kan det flere steder være svært at finde en praktikplads, da det desværre nogen gange sker, at der er flere praktikanter, end der er praktikpladser, men i de situationer kan du få lidt hjælp fra skolen. Du skal dog være opmærksom på, at der IKKE er mulighed for at komme i skolepraktik under Finansuddannelsen.

Vejen til Finansuddannelsen
For at blive optaget på grundforløbet til Finansuddannelsen skal du have afsluttet Folkeskolen eller fået undervisninger, som er tilsvarende. Ansøgningsfristen er normalt d. 15. marts, og hvis du går i Folkeskole kan du få hjælp til optagelsen gennem din studievejleder, men ellers kan du også finde et ansøgningsskema på www.optagelse.dk. Uddannelserne begynder under normale omstændigheder i juli/august samt i januar, men nogen uddannelser starter også i løbet af et år, så det vil derfor altid være en god idé at kontakte den nærmeste skole for at få yderligere information.

Som ved mange andre uddannelser kan du også få merit til Finansuddannelsen, hvilket vil sige, at du kan ”slippe” for dele af undervisningen, hvis du i forvejen har taget en uddannelse eller haft et arbejde, som er relevant i forhold til Finansuddannelsen. Hvis du f.eks. har en gymnasial uddannelsen, kan du springe grundforløbet på uddannelsen over og dermed starte direkte på hovedforløbet.


Om 'Sådan bliver du bankrådgiver | Bankrådgiver uddannelsen' #202
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).




Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge