Lån penge

Banker | Blive klogere på hvad en bank egentlig er

En bank er en virksomhed, som handler med penge og tjener penge ved at låne penge ud. Bankerne tjener penge i form af renter, som banken tilskriver sine kunder ved et lån. Bankerne har også andre arbejdsopgaver i form af, at de placerer kundernes og bankens egen kapital i andre udlån og værdipapirer.

Bankerne beskæftiger sig hovedsageligt med kortvarige kreditter, hvilket også kaldes for anfordringsindskud. Det betyder, at bankerne i en særlig grad modtager midler, som har en kort tilbagebetalingsfrist. Desuden fungerer bankerne også som mellemled mellem kreditgivere og kreditsøgende.

Sparekasserne
En anden type bankforretning er sparekasserne, som er en selvejende institution. Disse har for mange år siden været underlagt nogle begrænsninger, hvad angår udlån, og de måtte ikke føre en reel bankvirksomhed. Dog blev dette kraftigt ændret under bankreformen i 1974, hvor sparekasserne mere eller mindre blev sidestillet med de alm. banker. Begge virksomhedstyper går i dag under betegnelsen pengeinstitutter, og den eneste forskel, der er på de to virksomhedstyper, er ejer formen. Bankerne skal være organiseret som aktieselskaber, og ejer formen i sparekasserne er organiseret ud fra driften af kundernes indskud af en garantikapital.

Slutteligt vil vi nævne, at der findes andre virksomhedstyper, som minder om bankerne og sparekasserne. Her tænker vi på realkreditinstitutter, som betjener deres kunder ved at yde lån i fast ejendom finansieret ved udstedelse af obligationer. Denne type virksomhed hedder i daglig tale også en kreditforening.


Om 'Banker | Blive klogere på hvad en bank egentlig er' #21
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge