Lån penge

Danske Bank: Historien om Danske Bank

Danske bankDanske Bank er en bank på det danske og internationale marked, som tilbyder sine kunder flere forskellige ydelser inden for rådgivning og finansielle ydelser som f.eks. leasing, aktier og obligationer, ind- og udlån, investering og formuepleje, valutahandel, pension og forsikring samt realkredit. Banken har hovedsæde i København, men er også på markedet i 13 andre lande med hovedvægt af afdelinger i Nordeuropa. Danske Bank er en del af Danske Bank koncernen og foruden banken, har koncernen også Realkredit Danmark, Danica Pension og Nordania Leasing.

Afdelinger og kunder
I Danmark har Danske Bank ca. 2,2 mio. private kunder, og banken bestrider en stor del af erhvervslivet samt flere offentlige og institutionelle virksomheder i landet. På landsplan har Danske Bank mere end 300 afdelinger, 9 finanscentre, 1.000 hæveautomater og 6 landbrugscentre. Banken tilbyder sine kunder 24 timers telefonisk betjening, og via netbank kan bankens kunder få adgang til sin økonomi 24 timer i døgnet.

Danske Bank har ca. 6.000 ansatte i Danmark, og banken bestræber sig på at tilbyde kunderne individuel betjening, som er tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov. Ser man på hele koncernen, er der mere end 24.000 ansatte. Danske Bank koncernen har en meget stærk kapital, hvilket er medvirkende til, at koncernen kan gennemføre udbygninger i de relevante forretningsområder samtidig med, at koncernens andre bestående aktiviteter bliver tilpasset konkurrencen på det finansielle marked.

Værdier, vision og mission
I Danske Bank koncernen er der fastsat en række værdier, men det er op til det enkelte filial, hvordan de ønsker at fortolke dem. Danske Banks afdelinger i Danmark følger dog koncernens værdier til bunden.

Kerneværdierne hos Danske Bank er ordentlighed, kompetence, engagement, værdiskabelse og tilgængelighed. Desuden ønsker bankens danske afdelinger hele tiden at udvikle sig og forbedre de forskellige tilbud til deres kunder.

Vision hos Danske Bank er ”nummer et – punktum”. Det betyder med andre ord, at banken bestræber sig på at være den mest foretrukne bank i Danmark både for de private kunder, men også erhvervskunderne.

Missionen for Danske Bank er at være den bedste lokale finansielle partner. Koncernen ønsker desuden, at det finansielle partnerskab i forhold til kunden skal tage udgangspunkt i gensidighed, som er baseret på respekt, åbenhed, ærlighed, lydhørhed samt at have kendskab til alle kundernes behøv, forhold og ønsker. Danske Bank skal også skabe en balance mellem det koncernen giver kunderne, samt det koncernen modtager fra kunderne.

Historisk overblik
Historien om Danske Bank starter tilbage i 1846, hvor den første private danske bank Fyens Discontokasse åbnede. Denne bank kom efter en lang række fusioner til at hedde Provinsbanken, og den blev landsdækkende. D. 5. oktober 1871 blev Den Danske Landmandsbank grundlagt, og 2 år senere fik Danmark endnu en bank under navnet Handelsbanken.

I starten af 1900-tallet var Den Danske Landmandsbank den største bank i Skandinavien, og det rystede derfor mange, at banken fik store vanskeligheder i efterkrigstidens krise i 1922. Med hjælp fra staten kom banken på rette køl igen, og i perioden 1920 til 1950 forblev banken den største bank i Danmark. Den Danske Landmandsbank var i denne periode præget meget af vækst og udbygning af filialer, og det medførte, at banken i 1976 skiftede navn til Den Danske Bank.

Fra 1960 og frem til 1990 kom den begyndende liberalisering, og det blev optakten til den frie konkurrence. Disse frie muligheder for markedsføring og produktudvikling samt teknologiske fornyelser, som liberaliseringen medførte, gjorde at Den Danske Bank fik mere konkurrence, og bankens ledelse startede på overvejelserne til endnu en fusion. Fusionen kom d. 6. april 1990 under en sammensmeltning med Den Danske Bank, Provinsbanken og Handelsbanken. 10 år senere skiftede banken navn til det nuværende Danske Bank. Den sidste bank, som Danske Bank har fusioneret med, er BG Bank, som kom med i koncernen i 2007.


Om 'Danske Bank: Historien om Danske Bank' #164
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge