Lån penge

Debitor Registret brød monopol gennem 30 år

Hvor havner du henne, hvis du ikke betaler dine regninger? Indtil for seks år siden var svaret entydigt: Du havner i Ribers Kreditinformation, kendt i folkemunde som RKI. Nu er det slut, og i denne artikel stiller vi skarpt på RKI’s største konkurrent, Debitor Registret.

RKI koks banede vejen for ny konkurrent
Debitor RegisteretIfølge Børsen viste en undersøgelse foretaget af Debitor Registret i 2004, at flere end 230.000 danskere stadig kunne låne penge, selvom de var optaget i RKI.

Det faktum banede vejen for Debitor Registrets indtog på det danske marked og den 22. marts 2004 blev det en realitet. Debitor Registret trådte ind i markedet for kreditvurdering og kreditinformation og brød dermed RKI’s monopol gennem 30 år.

I dag indberetter flere end 16.500 virksomheder dårlige betalere til Debitor Registret, og det nye skyldnerregister kan prale af at være Danmarks hurtigst voksende skyldnerregister. Registret tæller over 200 tilknyttede advokater og inkassobureauer, og virksomheden har stadig appetit på mere.

Svært at låne hvis du er optaget
Hvis du modtager det frygtede brev om, at du er optaget i Debitor Registret, bliver det rigtig svært for dig at låne penge. Det bliver også sværere for dig at købe varer, typisk mobiltelefoner, biler, eller andre ydelser på afbetaling. Men selvfølgelig kun hvis du handler hos én af de 16.5000 virksomheder, som kan søge i registret.

Når en virksomhed har indberettet dig som dårlig betaler vil du figurere i Debitor Registret i op til fem år, eller indtil gælden er fuldt indfriet.

Sådan undgår du den sorte liste
Debitor Registrets liste over dårlige betalere, bedre kendt som den sorte liste, er svær at slippe af med, når du først er havnet på den. Den hurtigste og mest effektive måde at undgå listen på er, at betale din gæld, eller lave en afdragsordning med den virksomhed, du skylder penge.

Laver du en afdragsordning er kreditor (den virksomhed du skylder penge) ikke tvunget til at slette dig fra listen, men kan gøre det, som et tegn på god vilje.

Find ud af om du er registreret
Hvis du ikke har modtaget et brev om optagelse fra Debitor Registret, så har du med al sandsynlighed intet at frygte. Registreret er underlagt skrappe oplysningskrav, og har som sådan pligt til informere alle registranter om, at de er blevet optaget som dårlig betaler.


Om 'Debitor Registret brød monopol gennem 30 år' #112
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge