Lån penge

Forårspakken 2.0: Læs mere om dansk økonomi og forårspakken 2.0

Siden 2001 har der var skattestop i Danmark, hvilket har betydet, at alle skatter og afgifter ikke må stige. Herudover er marginalskatten nedsat, og beskæftigelsesfradraget har sikret en større økonomisk gevinst, da flere er kommet i arbejde frem for at være afhængig af overførselsindkomster fra den danske stat. En af de nyeste tiltag, som regeringen har foretaget inden for finanspolitik er Forårspakken 2.0, som blev vedtaget d. 1. marts 2009.

Formålet med Forårspakken 2.0
Formålet med den nye Forårspakke er en lavere skat på den sidste tjente krone, så det kan betale sig at gøre en ekstra indsats, når man er på arbejde. Et helt andet element i Forårspakken 2.0 er miljøet, idet det skal være dyrere at forbruge og producere varer, der kan være til skade for miljøet, sundheden og klimaet. Derfor skal beskatningen af miljø- og klima samt sundhedsskadeligt adfærd øges.

Forårspakken 2.0 skulle også være med til at sikre den danske velstand, beskæftigelsen samt at sikre finansieringen af de offentlige ydelser. Skatten på arbejdsindkomsten er blevet nedsat med ca. 23 mia. kr., og de 21 mia. kr. heraf skal ske allerede i 2010. Nedsættelsen skal være med til understøtte beskæftigelsen og bidrage til, at Danmark bedre kan komme igennem den lavkonjunktur, der er på det internationale marked set i lyset af Finanskrisen.

Det kan siges, at Forårspakken 2.0 vil styrke vækst og velstand både på kort, men også på lang sigt. Udbuddet af arbejdskraft skal øges, miljø, klima og sundhed skal forbedres, stigningen i arbejdsløsheden skal dæmpes, og reformen skal være med til at skabe tryghed for boligejerne samt bidrage til at skabe en ny optimisme og tro på den lysere og bedre fremtid.

Andre vigtige elementer i Forårspakken 2.0
Nogle andre vigtige elementer at tage med er, at Forårspakken 2.0 vil komme til at indebære et mere enkelt skattesystem med færre skattegrundlag, der viser den gældende struktur i personbeskatningen og strukturen ved regeringens forslag. Mellemskatten skal desuden afskaffes, og topskatten nedsættes samtidig med, at indkomstgrænsen for topskatten øges. For en person med en årlig arbejdsindkomst på 400.000 kr. vil det betyde, at den økonomiske fordel ved at arbejde en time ekstra, stiger med 55 %. Desuden nedsættes bundskatten med 1 %, og beskæftigelsesfradraget øges.

Der er også nogle sundhedsmæssige perspektiver med i den nye Forårspakke, da der komme afgiftsforhøjelser på chokolade, fedt og cigaretter mv., så man kan være med til at styrke sundheden i det danske samfund. Tidligere nævnte vi også, at der vil komme større afgifter inden for klima og miljø, og for at kompensere dansker for disse forhøjede afgifter, indføres der en grøn check på 700 kr., som bliver udbetalt til alle, der er fyldt 18 år, og personfradraget bliver desuden forhøjet med 1.000 kr. Samtidig vil den lille nedsættelse i bundskatten betyde, at de danskere, der er på overførselsindkomster, vil få lidt flere penge mellem hænderne.

Regeringen ønsker også at skabe en større tryghed for boligejerne, hvilket får den betydning, at familier med store fradrag til bl.a. boliglån ikke må rammes hårdt at skatteomlægningerne, og ændringerne skal ske langsomt i en periode fra 2012 til 2019. Desuden bliver der også indført en kompensationsordninger, der komme til at betyde, at man ikke kan få nedgang i sit rådighedsbeløb, som følge af den samlede virkning af ændringerne i rentefradragets skatteværdi, værdien af ligningsmæssige fradrag samt nedsættelserne af indkomstskatterne.

Fordele for den danske befolkning
Forårspakken 2.0 vil med sine ændringer også gøre flere ting mere attraktivt for den danske befolkning. Det vil bl.a. blive mere attraktivt at skifte til et job med en bedre løn, udvise ekstra engagement samt at dygtiggøre sig og tage ansvar på arbejdspladsen. Det skal også være mere attraktivt for danskerne at tage en uddannelse og gennemføre den hurtigere med henblik på at vælge de uddannelser, som arbejdsmarkedet efterspørger. Desuden skal det bedre kunne betale sig at arbejde i Danmark i stedet for udlandet, og man skal bruge mere tid på at udføre det stykke arbejde, som man er kvalificeret til at udføre, så man kan øge produktiviteten.

Når skatten på den sidste tjente krone bliver sat ned, vil Danmark begynde at nærme sig det niveau, man ser i andre lande, som de danske virksomheder konkurrere med. Det vil med andre ord sige, at Forårspakken 2.0 vil øge udbuddet af arbejdskraft samt styrke de danske virksomheders konkurrenceevne.


Om 'Forårspakken 2.0: Læs mere om dansk økonomi og forårspakken 2.0' #162
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge