Lån penge

Boliglån: Lån penge til køb af ny bolig.

BoliglånBoliglån henvender sig til dig, som skal købe hus, men faktisk skal du kun optage et boliglån i banken til restgældende på boligen. Det vil med andre ord sige, at omkring 80 % af boligens værdi bliver optaget som et realkreditlån eller direkte i et pantebrevslån. Ca. 15 % af værdien bliver optaget som et restgældsboliglån i banken, mens den sidste procentsats skal ligge som en kontant udbetaling.

Skal du f.eks. have lavet en om- eller en tilbygning på dit hus vil finansieringen typisk finde sted gennem et almindeligt boliglån. Dog har der i løbet af de seneste år været meget store stigninger i priserne på boligmarkedet, hvilket har betydet, at flere byggeprojekter er blevet finansieret gennem et realkreditlån.

Banker, finansieringsselskaber og gebyrer
I forbindelse med boliglån kan du få et lån gennem din bank eller et finansieringsselskab. Det er bankerne som typisk kan tilbyde dig lån med en variabel rente, og det er finansieringsselskaberne, der tilbyder pantebrevslån, hvor renten typisk er fast.

Der vil naturligvis komme gebyrer på lånet, uanset hvilken finansieringsmulighed du vælger. Man ser ofte, at der i forbindelse med boliglån i banken vil være gebyrer fra omkring 2.000 kr. til 10.000 kr., hvis summen på lånet ligger på 0,5 mio. kr. Bestemmelsen af gebyret udregnes oftest som 1-2 % af selve størrelsen på lånet.

Ved lån optaget som pantebrevslån hos finansieringsselskaberne kommer der ofte forholdsvis høje gebyrer på lånet, men flere af de store finansieringsselskaber har ikke gebyrer på deres pantebrevslån, men de tjener penge, når pantebrevet efterfølgende bliver solgt.

For uden disse gebyrer skal du også betaler de omkostninger, som er forbundet med tinglysningen. Under normale omstændigheder vil dette gebyr ligge på omkring 1.400 kr., og herudover skal du betale en afgift, som er 1,5 % af det lånte beløb.

Ting som du godt at vide i forbindelse med boliglån
En ting som er godt at være opmærksom på i forbindelse med boliglån er, at hvis du skal optage et boliglån, hvor sikkerheden ligger inden for 80 % af handelsværdien på huset, så vil det i langt de fleste tilfælde være billigere at få lavet et almindeligt realkreditlån.

Andre ting som er godt at holde øje med er diverse gebyrer, renter, omkostninger til tinglysningen samt løbetiden på lånet, da disse omkostninger også vil have en afgørende betydning for, om du skal vælge et almindeligt boliglån eller et realkreditlån.

Du vil naturligvis gerne have det billigste lån, men renten vil svinge alt efter, hvilken bank eller finansieringsselskab du vælger. Dog viser det sig, at både i forbindelse med restfinansiering af et nyindkøbt eller et tillægslån, så er det i de fleste tilfælde billigst at få lavet et direkte pantebrevslån. En af grundene hertil er, at renten som regel ligger fast i hele løbetiden på lånet.


Om 'Boliglån: Lån penge til køb af ny bolig.' #14
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge