Lån penge

Jyske Bank er Danmarks tredje største pengeinstitut.

Jyske Bank er det tredje største pengeinstitut i Danmark. Banken yder finansielle løsninger til den private kundegruppe samt erhvervskunderne. På landsplan har Jyske Bank 116 afdelinger, og banken har også flere afdelinger i udlandet. Til Jyske Bank hører også finansieringsselskabet Jyske Finans, IT-hosting firmaet JN Data og lønsystemet Silkeborg Data. Banken har godt 4.000 ansatte og 244.000 aktionærer.

Grundlæggelsen
Banken blev grundlagt d. 7. juli 1967 efter en fusion af de 4 største midtjyske banker Kjellerup Bank, Silkeborg Bank, Kjellerup Handels- og Landbrugsbank samt Handels- og Landbrugsbanken i Silkeborg. Da bankerne blev lagt sammen, var det en stor udfordring for ejerne at finde et passende navn. De ønskede et navn, som var nemt at udtale, og det skulle også være nemt at udtale på engelsk. Derfor valgte man at kalde den nye bank for Jyske Bank.

Den første direktør for Jyske Bank var Poul Norup, som ledede banken frem til 1989. Under Poul Norups ledelse formåede banken at vokse stort, da Jyske Bank gik fra at have 8 afdelinger med 163 medarbejder til at være et landsdækkende pengeinstitut med 152 afdelinger i Danmark og 5 afdelinger i udlandet med mere end 3.000 medarbejder i alt.

Mål, idégrundlag og holdninger
Hos Jyske Bank er det målet at være et godt moderselskab for koncernens inden- og udenlandske datterselskaber. Jyske Bank ønsker en meget bred aktionærkreds med mange aktionærer, hvor den enkelte aktionær har en begrænset aktiebesiddelse. Grunden hertil er, at Jyske Bank ikke ønsker, at nogle få aktionærer skal sidde med den dominerende indflydelse på bankens fremtid.

Jyske Bank har fastlagt sine holdninger og idégrundlaget i, at Jyske Bank er kunderne, medarbejderne og aktionærerne. Dette er gjort ud fra, at man ønsker at fastlægge en åben og hæderlig kommunikation.

Lidt historie om Jyske Bank
Godt et år efter grundlæggelsen af Jyske Bank, fik banken datterselskabet Jyske Finans. Før Jyske Banks overtagelse af selskabet hed det Jysk Diskonteringsselskab, hvor formålet var at finansiere biler. Jyske Finans blev dog først navnet på selskabet i 1984, hvor selskabet var oppe på 3 forskellige forretningsområder inden for båd- og billån samt skræddersyet erhvervsfinansiering.

I 1969 ønskede flere banker på det danske marked at effektivisere flere organisatoriske og markedsføringsmæssige områder, så Jyske Bank indledte et samarbejde med Midtbank, Frederiksborg Bank, Sjællandske Bank, Vendelbobanken og Varde Bank. Formålet for alle pengeinstitutter var at øge deres position på markedet.

Knap 15 år efter grundlæggelsen af Jyske Bank, overtager banken Finansbanken, hvilket betød, at Jyske Bank fra 1980 blev landsdækkende, og med overtagelsen af Finansbanken fik Jyske Bank en meget større og bredere kundekreds, og banken fik også nye kundegrupper.

Jyske Banks aktiviteter bliver endnu større
Jyske Bank forsætter med at udvide sine aktiviteter, og i 1990 deltager banken i etableringen af Totalkredit, som er en genoplivning af Provinsbankernes Reallånefond. Samarbejdet om Totalkredit viser sig at være en rigtig god forretning for Jyske Bank og de andre samarbejdspartnere.

I 2002 indgår Jyske Bank en strategisk samarbejdsaftale med Nykredit, hvilket indebærer etableringen af IT-driftsselskabet JN Data. Året efter vælger Jyske Bank at sælge 55 % af bankens aktier i Totalkredit til Nykredit, hvilket bliver et rigtig godt salg for banken, da salget medfører en samlet avance på 1.205 mio. kr. før skat.

Jyske Bank bliver også større på det udenlandske marked, og i 2004 bliver Jyske Bank Private Banking etableret i Cannes og Warszawa, og på daværende tidspunkt er Jyske Bank koncernen på markedet i 9 europæiske lande.

40 års jubilæum og Jyske Bank TV
D. 7. juli 2007 kan Jyske Bank fejre 40 års jubilæum, og det sker i et år, hvor koncernen har fået et rekordresultat for fjerde år i træk. Det gode resultat medfører, at koncernen bliver blandt de bedste indtjenende i banksektoren.

Jyske Bank har en stor kundetilgang, og på rigtig mange områder er det gennem Jyske Bank koncernens eksistens gået rigtig stærkt. Jyske Bank oplever hele tiden en stigning i forespørgslen på rådgivningen, hvilket medfører et stigende krav hos bankens rådgivere. Jyske Bank har, for at fastholde og udbygge kundetilgangen samt bankens mulighed for at give den enkelte kunde den bedst ønskede rådgivning, indført nye afdelingsstrukturer med tre hovedelementer. Elementerne er etableringen af 28 markedsbestemte netværks blandt afdelingerne, kompetencerne skal bringes tættere på den enkelte kunde, og afdelingerne skal deles op i 6 forskellige typer.

Jyske Bank åbnede d. 1. oktober 2008 en TV-station på bankens hjemmeside. TV-stationen viser dagligt finansielle nyheder samt økonomiske baggrundshistorier med masser af oplysende og underholdende journalistiske indslag både fra Danmark, men også fra udlandet. Jyske Bank er den første bank på verdensplan med denne form for formidling af finansielle nyheder.


Om 'Jyske Bank er Danmarks tredje største pengeinstitut. ' #165
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge