Lån penge

Pantebrevslån: Hvad er et Pantebrevslån?

Et pantebrev er et lånedokument, som bliver udstedt i forbindelse med fast ejendom. Der findes en type pantebreve, som kaldes for sælgerpantebreve. Disse giver både pant i en bolig, men er også et gældsbrev, hvori køberen giver til kende at skylde et bestemt beløb til kreditoren. Der kan også være tale om et ejerpantebrev, hvor det er ejeren af en bolig, som har pant i ejendommen og dermed håndpantsætter dette til sin bank sammen med et skadesløsbrev. I dette brev har ejeren af boligen over for en kreditor skrevet under på en sikkerhed i boligen for et bestemt beløb.

Navnet sælgerpantebrev kommer fra, at sælgeren oprindeligt beholdt pantebrevet og dermed også risikoen for, at køberen faktisk kunne betale. Den dag i dag bliver sælgerpantebrevene solgt med det samme til f.eks. en bank eller et finansieringsselskab.

Direkte pantebrevslån
Lån som direkte pantebrevslån er en lånetype, hvor alle vilkår for lånet er indskrevet i et pantebrev. Dette bliver på normal vis tinglyst i boligen, hvorefter der betales et tinglysningsgebyr på omkring 1.400 kr. og en afgift på 1,5 % af lånebeløbet.

Set ud fra den praktiske synsvinkel så fungere et pantebrev som et almindeligt gældsbrev, hvori du som låner bliver forpligtiget til at betale renter og afdrag over en bestemt løbetid. I kan et direkte pantebrevslån både blive udsted med en variabel eller fast rente, men også en afdragsfrihed.

Det private pantebrevsmarked
Førhen havde det private pantebrevsmarked betegnelsen som det grå pantebrevsmarked, fordi kvaliteten fra formidlerne af lånene samt deres produkter har svinget meget. Pantebrevsmarkedet skal ses som et alternativ til bankernes almindelige boliglån. Mange af dem som vælge at få foretaget et pantebrevslån kan ikke få optaget et låne via andre låne udbydere, hvilket kan skyldes en lav kreditvurdering.

Når du handler på det private pantebrevsmarked, skal du være meget opmærksom, da det ikke er alle omkostninger, som fremgår lige tydeligt af markedsføringen. For at fange forbrugerne gør flere finansieringsselskaber meget ud af at fremhæve en lav rente på et givent lån. Du skal bare være opmærksom på, at renten ikke siger ret meget om de faktiske omkostninger, der på lånet, som kan være påvirket af gebyrer og kurstab. Du skal derfor holde øje med betegnelsen ÅOP, som er de årlige omkostninger i procent og dermed de reelle omkostninger, som er forbundet med lånet. Foruden ÅOP kan der være gebyrer i forbindelse med oprettelse af lånet.


Om 'Pantebrevslån: Hvad er et Pantebrevslån?' #203
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge