Lån penge

Sikkerhed i forbindelse med lån af penge - Lån uden sikkerhed!

Når man låner penge af f.eks. en bank, skal man som regel altid stille en sikkerhed, så långiveren (kreditoren) har en sikkerhed for, at kunden (debitoren) altid på den ene eller anden måde kan betale sit lån tilbage. Der findes flere former for sikkerhed, og vi vil her på siden komme ind på tre forskellige muligheder. Den første mulighed er en bankgaranti, hvor banken mod betaling står inde for tilbagebetalingen af debitorens lån.

Pant
En anden form for sikkerhed er pantsætning, hvor debitoren sætter noget i pant som en sikkerhed for, at denne kan betale sit lån tilbage. En pant kan omfatte materielle og immaterielle aktiver/ting. I den danske retspraksis opdeles pantsætningen i håndpant og underpant. Håndpant vil sige, at debitoren fysisk afgiver det pantsatte ved at give kreditoren et værdipapir som sikkerhed. Når man snakker om underpant, modtager kreditoren et tinglyst pantebrev i aktiver tilhørende debitoren. Disse aktiver kan f.eks. være fast ejendom, bil eller lignende.

Kaution
Man kan også stille sikkerhed ved kaution, hvilket vil sige, at en person fysisk eller juridisk går ind og garanterer debitorens betaling over for kreditoren. Det vil med andre ord sige, at kautionisten går ind for, at debitorens forpligtelser over for kreditoren opfyldes, så hvis debitoren alligevel ikke har mulighed for at betale sin gæld tilbage, så skal kautionisten gøre det. Vi vil lige gøre opmærksomme på, at gældsaftalen stadigvæk kun er gælden mellem kreditoren og debitoren, kautionisten har kun tilladelse til at træde til, hvis debitoren ikke selv kan betale sin gæld tilbage.

Debitors forpligtelser
Der vil i forbindelse med lån af penge altid være nogle forpligtelser for debitoren. Disse forpligtelser er nævnt i den danske gældsbrevslov § 3, som forlyder, at debitor ved lån af penge har pligt til at betale de aftalte ydelser, men det skal også ske til den aftalte tid. Disse rettidige betalinger indebærer, at det er debitors ansvar, at kreditoren har modtaget det lånte beløb, inden betalingsfristen er udløbet. Desuden står det skrevet at i tilfælde af evt. andre omkostninger ved tilbagebetalingen, så er det debitoren, som hæfter herfor.

Kreditrisiko
Kreditoren har nogle risici forbundet med udlån af penge. Den risiko for misligholdelse og tab, kreditoren kan blive udsat for, kaldes for kreditrisiko. Når et lån, hvor en aftalt betaling ikke har fundet sted, er denne misligholdt, og låntageren er i restance. Kreditoren kan opsige et låns indfrielse, hvis restancen har været længere end en given periode, og hvis der er stillet en sikkerhed for lånet, så kan kreditoren søge at få den udbetalt. Da kreditoren har en stor risiko ved at udlåne penge, så skal der være større lån laves en kreditvurdering af et kreditvurderingsbureau, som udarbejder en bedømmelse af debitoren og kreditrisikoen.


Om 'Sikkerhed i forbindelse med lån af penge - Lån uden sikkerhed!' #38
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge