Lån penge

Skattestoppet: En kort forklaring på skattestoppet

Regeringen med Venstre i spidsen og Konservative med i regeringen, samt Dansk Folkeparti som støtteparti, er der blevet taget mange nye tiltag siden de kom til magten i 2001.

En af de ting der er blevet indført er et skattestop. Det betyder kort fortalt skatterne fastholdes på niveau med skatterne i 2001, hvilket betyder at hverken moms eller skat må sættes op. Derudover er det også en del af skattestoppet, at laver man nye skatter, skal alt her fra gå til yderligere skattesænkninger.

Et skattestop er helt i tråd med Venstres generelle politik, som er meget for et mere liberalt land, hvor regeringen har en mindre rolle og samfundet i så høj grad som muligt regulerer sig selv.

Venstre og det Konservative Folkeparti har meget fokus på virksomheder, og på at skabe de bedste forhold for disse. Det betyder blandt andet at man gerne vil sætte en øvre grænse for skattebetalingen, som man her har gjort med skattestoppet.

Der har gennem tiden været meget kritik af skattestoppet, som generelt koster mange penge. Enkelte partier har kritiseret skattestoppet fordi de mener der skal reformer af skattesystemet til, mens andre partier med tiden er blevet mere medvillige og har accepteret det. Dette er blandt andet sket med Socialdemokratiet.

Desuden har der været en masse kritik fra fx fagforeninger, som taler arbejdernes sag. En del af regeringens arbejde har også betydet betragtelige nedskæringer på mange områder. Dette er både for at dække skattestoppet og fordi man generelt ønsker en mindre regering.

Regeringen argumenterer for at skattestoppet, og de mange skattenedsættelser har en stor betydning for alle, også for fx arbejdere og ufaglærte, da de også skal betale mindre i SKAT.

Skatten i Danmark er en af de højeste i hele verden, og dette betyder at mange vælger at flytte fra landet. Det gælder både private som ønsker billigere biler og fødevarer. Dette kombineres ofte med et ønske om et mildere klima, og mange danskere flytter fx til Frankring og Thailand.

Mange virksomheder bliver simpelthen nødt til at flytte ud af Danmark, med hele eller dele af Deres virksomhed. Som regel er der tale om produktion, som er billigere at få lavet uden for Danmarks grænser. Dette betyder færre virksomheder i Danmark, mindre produktion og dermed færre skattekroner.

Det er dog ikke kun produktionsomkostninger, men også skatten som gør det mere attraktivt for virksomheder at flytte ud. Med regeringens skattestop har man et forsøg på at gøre landet mere attraktivt for virksomheder. I mange år har det været kendt, at virksomheder laver smarte skatteordninger, som betyder at de kan være placeret i Danmark, men være skattepligtige et andet sted. Dette er et stort problem, som man også prøver at afhjælpe, ved at gøre det mere attraktivt at drive virksomhed i Danmark.

Der har været meget debat om skattestoppet, fordele og ulemper lige siden det kom. Kritikkerne har ment at det er fuldstændig ødelæggende for samfundet, da kommunerne har set sig nødsaget til at skære ned på institutioner, hopsitaler og meget andet. Fortalerne har argumenteret for at der var rigeligt med penge til at dække de opgaver kommunerne har, og at pengene faktisk aldrig har været større.


Om 'Skattestoppet: En kort forklaring på skattestoppet' #191
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge