Lån penge

Billån: En kort gennemgang af billån

De færreste køber deres bil kontant, hvorfor de fleste skal ud og låne penge til det. Der er mange ting at være opmærksomme på omkring billån, da der er utrolig mange udbydere og det derfor kan være svært at gennemskue.

Ved en hver slags lån er det en rigtig god idé at sætte sig ind i hvad man laver, da der er mange forskellige begreber og udbydere. Det er for de fleste svært at gennemskue hvilken løsning der er den bedste, og de fleste ender med den løsning, de hurtigst føler sig mest sikker med, nemlig hos deres egen bank.

Internettet har dog gjort noget ved branchen, da det har skabt en stor gennemskuelighed. Nu er det muligt hurtigt at få overblik over de forskellige udbydere og de omkostninger man får ved lånet. Dette omfatter både bankernes / udlånernes egne hjemmesider, men ikke mindst hjemmesider, som sammenligner lån.

De vigtigste begreb man skal kende er ÅOP. Dette begreb koger alt det tekniske omkring et lån ned til et tal, som kan bruges til at sammenligne lån med. Kort fortalt står ÅOP for årlige omkostninger i procent, og det viser altså hvor mange procent af lånesummen man får som udgifter til lånet. Hvad koster lånet simpelthen.
Du skal ikke altid tage renten på en hjemmeside for gode varer, da de ofte ikke kan give en fast rente uden at kende dig. Derfor ser man ofte på hjemmesider et rentespænd, altså to forskellige rentesatser, hvor renten kan være i mellem. For at få den rente, banken kan tilbyde dig, skal du kontakte dem, så de kan sætte sig ind i din situation.

Banklån kan være utrolig forskellige i forhold til omkostninger. Generelt er den årlige omkostning i procent efter skat på mellem 4 og 12%, hvilket er en stor forskel for ens omkostninger, hvis man køber en bil til 250.000 – 300.000 DKK. Det kan altid anbefales at man undersøger et par forskellige muligheder, og både kontakter mindre banker, som fx andelskasser, og så de større banker, samt selvfølgelig ens eksisterende bank.

De fleste banker kan tilbyde bedre priser og forhold, hvis man samler sine lån. Enkelte steder kan det også betale sig at samle sin forsikring med ens lån, for at opnå en endnu billigere ydelse.
Mange bilforhandlere er også så flinke at de udbyder lånemuligheder. Dette er somregel en dyr løsning, og kan ikke anbefales. Dette gælder både for større bilmærkers bilsælgere, men specielt også for mindre forhandlere indenfor brugtvogns branchen. Her er der mange muligheder for at købe en bil uden udbetaling, hvilket er fristende for mange, hvis man ikke har så store midler.

I stedet for at blive fristet og lave et dyrt impulskøb, kan det kun på det kraftigste anbefales at man kigger nærmere på de forskellige udbydere. Selvom man ikke har mange penge til rådighed, kan der sagtens være nogle gode muligheder.

Tag altid en snak med din bankrådgiver, og gerne en uforpligtende snak med en bank eller to mere. Det kan i sidste ende redde din økonomi.


Om 'Billån: En kort gennemgang af billån' #13
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge