Lån penge

Boliglån i banken: Lån penge til et nyt hus

Står du i en situation, hvor du skal købe bolig, så kan det være en mulighed for dig at optage et boliglån i din bank. I forbindelse med boliglån i banken giver banken dig nogle forskellige valgmuligheder til lånebetingelserne. Du kan f.eks. vælge et lån med afdragsfrihed, hvilket i langt de fleste tilfælde er en dårlig idé. Renten på et boliglån er noget højere i forhold til renten på et realkreditlån, og det vil derfor give dig nogle flere fordele at droppe afdragene på et realkreditlån frem for på boliglånet.

Løbetiden på lånet kan du også have lidt indflydelse på, men du skal være opmærksom på, at jo kortere løbetiden er, jo højere vil gebyrer og afgifter på lånet være. Løbetiden på et boliglån ligger i mange tilfælde på en periode på 10-30 år.

Der er en lånegrænse forbundet med et boliglån, hvilket betyder, at der typisk gives boliglån inden for 80-95 % af handelsværdien på huset. Dog kan du være heldig, at din bank vil give dig et lån, som ligger lidt over 95 % af værdien, men det afhænger naturligvis af din økonomiske situation.

Rente, sikkerhed og startomkostninger
Renten på boliglån afhænger af, hvilken bank du har. Er du i en situation, hvor du har en god økonomi, bør du ikke betale en rente, som ligger mere end omkring 3,5 % point over udlånsrenten fra Nationalbanken. Noget du skal opmærksom på er, at hvis du får bevilliget et lån, som er mere end 95 % af handelsværdien, så vil renten automatisk stige, fordi bankens sikkerhed bliver dårligere.

Der er startomkostninger forbundet med et boliglån, og gebyrerne ligger i de fleste tilfælde mellem 2.000 og 10.000 kr., hvis lånet er på 0,5 mio. kr. Flere banker har fastsat, at gebyret f.eks. er 1 eller 2 % af hele det lånte beløb. Foruden disse omkostninger skal du betale udgifter forbundet med tinglysningen, hvilket er et fast gebyr på 1.400 kr. samt en afgift, som svarer til 1,5 % af det lånte beløb.

I forbindelse med optagelsen af boliglånet skal du stille en sikkerhed for dit boliglån, hvilket kan være som et ejerpantebrev, hvor der ikke er nogen sammenhæng mellem ejerpantebrevet og lånet, som er tilfældet ved et direkte pantebrevslån. Det eneste banken skal bruge ejerpantebrevet til er, at den har en sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage. Har du en rigtig god kreditværdig, kan det ske, at ejerpantebrevets værdi er lavere end selve boliglånet.

Med et ejerpantebrev i din bolig har du i den praktiske verden ”reserveret” noget af husets friværdi til belåning. Det vil med andre ord sige, at ejerpantebrevet ikke udtrykker, at du skylder penge i selve huset, men det viser, at en del af husets friværdi er ledig.


Om 'Boliglån i banken: Lån penge til et nyt hus' #204
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge