Lån penge

Budget for dit privatforbrug – så klapper luksusfælden ikke!

Skal du have bon’en med? Det bliver jeg altid spurgt om, når jeg er ude at handle. Ja, naturligvis. Jeg bliver da nødt til at følge med i, hvad jeg bruger mine penge til og hvor mange jeg bruger. Grundene til at lave et godt, gammeldags husholdningsbudget burde være indlysende, men de kommer alligevel her:


Forklaring af et budget

  • Da jeg kender min husstands samlede indtægter, bliver jeg nødt til også at kende udgifterne. Hvordan skulle jeg ellers vide, om der er råd til turen til Thailand, en ny bil, nye vinduer i huset eller hvad der ellers er brug for udover den daglige husholdning?
  • Hvis der sker en stor ændring i indtægterne, ved jeg på forhånd, hvad jeg bruger penge på og derfor også, hvor jeg kan eller bør skære ned.
  • Det giver økonomisk ro på forhånd at have lagt et husholdningsbudget og løbende følge med i, om der er over- eller underskud.
  • Hvis du skal købe nyt hus, renovere det gamle eller lave en tilbygning, vil du formentlig blive spurgt i din bank, hvor meget du bruger på de forskellige omkostningsposter. Hvis du ikke ved, om du har brug for et rådighedsbeløb på kr. 7.000,- eller kr. 14.000,-, hvem skulle så vide det? Der er nogle retningslinier i forhold til antal personer i husstanden, men det er jo kun retningslinier, og det er meget forskelligt, hvordan familier bruger deres penge.


Det gider jeg ikke! Det er for besværligt! Den hører jeg tit fra venner og bekendte, men de ender trods alt med at synes, at det giver god mening, og mange af dem har fået mit elektroniske regneark, som de fører tallene ind i løbende. Det er nemlig ikke værre end det! Lav et skema med nogle kolonner. Selv har jeg kolonnerne Mad, Tøj, Bil, Bolig, Gaver, Dagligvarer, Store ting, Diverse. Skemaet hænger på opslagstavlen og hver gang jeg har købt noget, skriver jeg det på skemaet. Når måneden er omme, ved jeg, om jeg er i over- eller underskud i den måned og i år.


Om 'Budget for dit privatforbrug – så klapper luksusfælden ikke!' #205
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge