Lån penge

Diners Club | Læs historie om verdens første kreditkort

Diners ClubDiners Club er et kreditkort, som kan anvendes hos 13 mio. forretningssteder i over 200 forskellige lande, og det er muligt at hæve kontanter med kortet i mere end en halv millioner hæveautomater. Diners Club er ejet af det amerikanske kortudstederselskab Discover, og virksomheden bliver drevet som en franchisevirksomhed med 43 franchiselicenser. I hvert af de repræsentative lande er der en Diners Club franchise, der står for alle udstedelser og indløsning af kortene. I Danmark, Norge, Sverige og Finland er det SEB Kort AB, som har licensen. Det er muligt at bruge Diners Club kortet i ca. 30.000 steder i Danmark til mode, kultur, gastronomi og meget mere.

Idéen bag Diners Club kortet
Idéen med Diners Club kortet kom i 1950 i New York, da forretningsmanden Frank McNamara var ude og spise frokost med nogle meget vigtige kunder. Han opdagede, at han desværre havde glemt sin tegnebog på kontoret, og da han gerne ville slippe for opvasken, skrev han sin underskrift på sit visitkort, og restauranten kunne sende regningen dertil. Da Frank McNamara var på vej tilbage til kontoret, gik det op for ham, at han havde fået en genial idé, og produktionen af verdens første kreditkort kunne nu gå i gang. Det viste sig at være en rigtig god opfindelse, for i løbet af kortets første leveår steg antallet at brugere fra 200 og op til 42.000 personer alene i New York.

Fordele ved Diners Club
Når man har et Diners Club kort har man adgang til Diners Club VIP lounges i lufthavnene og storbyerne rundt omkring i hele verden. Her har man mulighed for at klare mindre arbejdsopgaver, bruge telefon, fax og kopimaskine, og der er mulighed for at købe snacks og drikkevarer samt aviser og se TV. Det eneste, du skal vise for at komme ind disse lounges er et gyldig boardingcard og dit Diners Club kort.

Af andre fordele kan det nævnes, at man med sit Diners Club kort kan få 10 % rabat på hele regningen ved flere restauranter og caféer, når man betaler med sit kort. Man kan også flere fordelagtige tilbud på bl.a. blade, magasiner, vine og rejser samt rabat ved biludlejningsfirmaerne AVIS og Hertz, når du rejser og har behov for at leje en bil.

Som indehaver af et Diners Club kort kan man hele tiden tjekke sin saldo, sine fakturaer, kontoudtog og transaktioner via en E-saldo på internettet. På den måde har man hele tiden styr på sit forbrug og sin kredit hos Diners Club.

Diners Club kredit
Som kunde hos Diners Club er der mulighed for at udvide sit medlemskab til Club Kredit. Her kan man få en kreditreserve på op til 100.000 kr., som man kan gøre brug af ved hjælp af ens Diners Club kort. Man kan vælge at have kreditten som en del af sit kort, men der er også mulighed for at vælge er særskilt kassekredit alt efter, hvad man selv ønsker.

Vælger man kredit som en del af sit nuværende kort, kan man selv bestemme, hvor meget man ønsker at betale af sin faktura, når denne skal betales. Dog er der et krav om, at man som minimum skal betale 3 %. Denne betalingsform kan bruges inden for kreditten, og skulle det ske, at man bruger et højere beløb, end ens kredit er på, så skal det overskydende beløb betales ved den første kommende faktura.

Det er som nævnt også muligt at få en separat kassekredit, hvor man selv kan overføre beløb til sin bankkonto, sit kort eller få udstedt en check, når man ønsker det. Man skal hele tiden sørge for at afdrage en gang om måneden, og beløbet skal være på minimum 3 % ved hvert afdrag.

Står man i den situation, at man har behov for at hæve sin kredit, kan man få det gjort mod et betalingsgebyr på 350 kr. Man kan desuden til en hver tid vælge at hæve eller overføre penge fra kreditten, og det er gældende ved begge typer af kreditmulighederne.

Vælg kortet som passer til dig
Det er vigtigt, at du vælger det kort, som netop passer til dine behov. Du kan derfor vælge et almindeligt klassisk Diners Club kort eller evt. kombinere kortet med SAS EuroBonus, som giver mulighed for endnu flere fordele. Det klassiske Diners Club kort er det kort, som man oftest ser forbrugerne bruge i Danmark, men også i udlandet.

Foruden valg af korttype kan du også tage stilling til, om du ønsker at blive VIP medlem eller Excellent medlem med Executive Club Care hos Diners Club. Forskellen her ligger i dækningen på den forsikring, man automatisk får på private rejser i udlandet.


Om 'Diners Club | Læs historie om verdens første kreditkort' #178
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge