Lån penge

Kredit: Danskerne køber mindre på kredit

Før finanskrisen var danskerne vilde med at købe fladskærms-tv og rejser for lånte penge. Gælden til forbrugslån toppede i 2004, hvor danskerne samlet skyldte flere end 12 milliarder kroner væk, på kontokort og kviklån. Dette tal nåede at vokse til 19,1 milliarder kroner i 2009, før udviklingen igen blev vendt. Den milliardstore kreditgæld er fordelt med 47 procent på lån uden sikkerhed, 38 procent kredit på kontokort, og de sidste 15 procent på kreditlån med sikkerhed.

Forbrugslånenes store popularitet skyldes især, at det er nemt at optage forbrugslån. Samtidig lokker mange låneudbydere med fristende tilbud om forholdsvist lave renter, ingen krav til sikkerhed, samt fleksible tilbagebetalingskrav.

Hvis du ikke er helt sikker på hvad det vil sige at købe på kredit, så er det på sin plads med en forklaring.

Hvad vil det sige at købe på kredit
At købe på kredit betyder, at man køber varer og ydelser for penge man låner. Kredit er under alle omstændigheder det samme som et lån. Forskellen ligger i de vilkår, et lån indgås på. Udover disse forskelle er der også nogle tekniske forskelle på forskellige typer lån.

Nogle lån, som eksempelvis kassekreditter og forbrugslån, kan du bruge til lige det du har lyst til. Andre lån gives kun under forudsætning af, at du bruger pengene på en bestemt ting. Det kan eksempelvis være et billån, et boliglån eller et SU-lån.

At købe en vare på afbetaling er også en kredit, som butikken yder dig. Du låner med andre ord penge af butikken, som du skal betale tilbage. Til gengæld får du varen udleveret med det samme, også selvom du ikke kan betale det fulde beløb med det samme. Som regel er fordelen ved at købe på afbetaling, at du kun skal betale et forholdsvist lille beløb hver måned, men til gengæld over en længere periode.

Kreditudvikling vendt
De senere år er udviklingen i forbrugsgælden vendt, ikke mindst på grund af finanskrisen. Det økonomiske stormvejr har fået mange danskere til at granske privatøkonomien. Nogle strammede op frivilligt, mens andre må betale en dyr pris for deres økonomiske dispositioner under forbrugsfesten.

Under alle omstændigheder lader det til, at danskerne tager forbrugsgælden seriøst. Tal fra sidste år peger på, at den samlede gæld til eksempelvis lån uden sikkerhed, faldt 16,2 procent alene i andet kvartal 2009. Samtidig er det samlede antal af bevilgede forbrugslån også faldet, som et indlysende eksempel på krisens økonomiske repressalier.

Alt i alt tydelige tegn på, at danskerne tager forbrugsgælden alvorligt.


Om 'Kredit: Danskerne køber mindre på kredit' #28
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge