Lån penge

Obligationer: Hvad er en obligation?

Obligationer er en form for gældsbrev, der bliver udstedt af en kreditforening eller den danske stat. Obligationerne stiller pant til rådighed, og de viser, at både renter og selve gælden skal betales tilbage efter en given afdragsordning. Når der gøres brug af obligationer, bliver de under normale omstændigheder brugt i forbindelse med finansiering af huse eller f.eks. statens underskud.

På det danske marked findes der to udbydere af obligationer. Disse to aktører er staten, der kan udstede obligationer til finansiering af bl.a. veje, skole, hospitaler og meget mere. Den anden aktør er de danske realkreditinstitutter, der udsteder obligationer til virksomheder og den private forbruger, som skal låne til f.eks. et hus.

Kursen på obligationer
Kursen er den pris, som en obligation koster. Kursen på obligationer kan svinge, så den både bliver billigere eller dyrere, ligesom priser på ganske almindelige varer og tjenesteydelser. Når du skal sælge dine obligationer igen kan du dermed tabe penge eller opnå en økonomisk gevinst på salget af obligationerne.

Det der bestemmer kursen på obligationer er renteniveauet. Hvis renten falder, bliver kursen på obligationerne højere, og omvendt falder kursen på obligationer, når renten stiger. Et fald i renteniveauet vil dermed gøre det mere attraktivt at købe obligationer.

Forskellige former for obligationer
Der findes 3 forskellige former for obligationer på fondsbørsen. Den ene type er et stående lån, som er karakteriseret ved, at låntageren kun skal betale rente gennem lånets løbetid. Det er først, når lånet er udløbet, at selve det lånte beløb skal betales tilbage. Denne form for lån bliver typisk brugt, når staten udsteder obligationer eller ved kreditforeningernes rentetilpasningslån.

En anden obligationstype er serielånet, som betyder, at låntageren skal betale et fast afdrag på selve gælden. I starten af lånets løbetid er renten forholdsvis høj, men den falder i takt med, at gælden bliver mindre. Den sidste type af obligationer er et annuitetslån. Denne obligationstype er karakteriseret ved, at låneren skal betale det optaget lån tilbage med et fast beløb ved hver termin. Ydelsen omfatter selve afdraget samt renter på lånet, og hver ydelse er den samme ved hvert afdrag. Annuitetslånet er den type lån, der oftest bliver brugt i forbindelse med realkreditlån.


Om 'Obligationer: Hvad er en obligation?' #258
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge