Lån penge

Alt om Visa: Verdens mest populære betalingskort

VisaVisa-logoet er et af de mest genkendelige logoer i hele verden. Og det er ikke helt uden grund. Visa-logoet er nemlig synonym med et standardiseret betalingskort, som kan bruges i over 200 forskellige lande verden over. I Danmark kan du finde Visa-logoet på to lige succesfulde korttyper: Visa Electron og Visa Dankort.

Det første Visa-kort i 1975
Historien bag Visa-kortet starter helt tilbage i slutningen af 1950’erne, hvor de første prototyper på kreditkort begyndte at dukke op i USA. Kortene, som dengang var langt mere primitive og usikre end de er i dag, blev gennemtestet i en lang årrække, før de første kommercielle kort, var klar til at blive introduceret til de amerikanske forbrugere. De første kreditkort gik under navnet BankAmericard, da de hovedsageligt var amerikanske Bank of Americas hjertebarn.

Kreditkortene blev hurtigt populære i USA, og Bank of America besluttede sig i slutningen af 1960’erne for at sælge licenser til banker i Canada, Frankrig og Storbritannien. Licensprogrammerne blev administreret af den multinationale bankvirksomhed IBANCO. Bankerne fik lov til at give kortene deres eget navn, og de tidligere kreditkort i Frankrig hed således Carte Bleue.

I 1976 forsøgte IBANCO at samle alle kreditkortene i et samlet netværk, hvor alle licenstagere blev pålagt at kalde kortet BankAmericard. Det faldt ikke i god jord, da mange internationale, og især europæiske banker, ikke ville udstede kort, som var direkte forbundet med Bank of America. IBANCO tog kritikken til sig, og besluttede i 1976 at stifte Visa U.S.A., som lagde grundstenen for det der er Visa i dag.

Forskellen på Visa Electron og Visa Dankort
I Danmark kender vi Visa-logoet fra korttyperne, Visa Dankort, og Visa Electron. Et Visa Dankort adskiller sig fra et almindeligt Dankort ved, at kortet kan bruges internationalt, mens et Dankort kun kan bruges i Danmark. Visa Electron derimod, er ikke et Dankort. Dette elektroniske kort har siden lanceringen i 2003 været markedsført mod unge. Fordelen for unge ved Visa Electron er, at det ikke er muligt at hæve flere penge på et Visa Electron, end der er penge på kontoen. I modsætning til et Visa Dankort kan Visa Electron kun bruges online, eller i elektroniske terminaler og eksempelvis ikke i fluesmækkere.

I starten var det kun muligt at bruge Visa Electron på tankstationer og i enkelte fysiske forretninger og butikker på internettet. Senere er supermarkederne begyndt at tage imod Visa Electron, og i dag tager stort set alle forretninger, supermarkeder, biografer og lignende imod Visa Electron.


Om 'Alt om Visa: Verdens mest populære betalingskort' #170
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge