Lån penge

De største banker i Danmark 2010

Ifølge en opdeling af de 19 største pengeinstitutter i Danmark, som Finansrådet og Finanstilsynet har udarbejdet for 2010, er de 5 største banker i Danmark pr. 16. august 2010 Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit Bank. Opdelingen er lave ud fra størrelsen af den arbejdende kapital, der omfatter bankernes egenkapital, udstedte obligationer, efterstillede kapitalindskud, fordeling efter udlån, indlån og balance samt summen af diverse indlån. Foruden disse 5 største danske banker er bankerne Arbejdernes Landsbank, Alm. Brand Bank, Spar Nord Bank og FIH Erhvervsbank nogen af de mest kendte banker i Danmark.

1. Danske Bank
Danske Bank er den største bank i Danmark. Det er en bank med over 2 mio. private kunder samt en stor kundegruppe fra erhvervslivet. I Danmark har Danske Bank omkring 6.000 ansatte fordelt i mere end 300 afdelinger. Banken har desuden 9 finanscentre og 1.000 hæveautomater.

Hos Danske Bank arbejder alle ansatte efter værdierne værdiskabelse, tilgængelighed, engagement, ordentlighed og kompetence. Foruden disse værdier har Danske Bank et ønske om hele tiden at udvikle sig samt forbedre bankens tilbud til kunderne.

Danske Banks hovedsæde er placeret i København, men banken opererer også i ca. 13 andre lande i verden, hvor størstedelen ligger i den nordlige del af Europa. Foruden Danske Bank omfatter selve Danske Bank koncernen også Nordania Leasing, Danica Pension og Realkredit Danmark.

2. Nordea
Den andenstørste bank i Danmark i Nordea, som er en meget stor finansiel virksomhed i Norden og Østeuropa. Det danske hovedsæde ligger i København, men herudover har Nordea også afdelinger i lande som Baltikum, Finland, Norge, Sverige, Polen USA og England.

Nordea har alt i alt mere end 6 mio. kunder og 1.400 afdelinger i verden. Bankens forretningsområder er forskellige finansielle ydelser som kapitalforvaltning, handel på de internationale børser, salg og investering af pensionsopsparing samt rådgivning og privat- og erhvervskunder.

Kunden er det vigtigste fokusområde for Nordea. Det betyder, at Nordea har nogle klare værdier om at tage udgangspunkt i kunderne. Derfor arbejder banken på at forstå den enkelte kundes ønsker og behov, og Nordeas rådgivere ønsker at overgå kundernes forventninger med et håb om at kunne skabe et langvarigt samarbejde.

3. Jyske Bank
Jyske Bank er den tredjestørste i Danmark, og den betjener både private og erhvervskunder. I Danmark har Jyske Bank knap 120 afdelinger med 4.000 ansatte og godt 244.000 aktionærer. Foruden bankafdelingerne omfatter Jyske Bank også firmaet IT-Hosting firmaet JN Data, lønsystemet Silkeborg Data samt finansieringsselskabet Jyske Finans.

Hos Jyske Bank er det kunder, medarbejdere og aktionærerne, som er de vigtigste områder for bankens ledelse. Derfor arbejder banken efter et fastlagt idégrundlag, som siger, at banken skal fastlægge og arbejde for en god, hæderlig og åben kommunikation blandt alle parter. Herudover ønsker bankens ledelse, at aktionærer har en stod medindflydelse, som kan komme bankens kunder til gode.

4. Sydbank
Den fjerdestørste bank i Danmark er Sydbank, som har hovedkontor i den sønderjyske by Aabenraa. Banken blev stiftet i 1970 efter en sammenlægning af lokalbankerne Tønder Landmandsbank, Den Nordslesvigske Folkebank, Folkebanken for Als og Sundeved samt Gråsten Bank.

Sydbank skal være med til at sikre danskerne gode og kvalitetssikre finansielle ydelser, som kan tilbydes af bankens veluddannede rådgiver. Sydbanks rådgiver er et stærkt hold af kompetence medarbejder, som ønsker at give Sydbanks kunder den bedste betjening med kundens ønsker og behov som første prioritet. Sydbank har i dag mere end 110 afdelinger med omkring 2.600 ansatte. De 3 af bankens afdelinger ligger dog i Tyskland.

5. Nykredit Bank
Nykredit Bank er den femtestørste bank på det danske marked. Nykredit Bank betjener danskerne med finansielle ydelser inden for rådgivning, pension, investering, realkredit, boliglån og forsikring. For at kunne tilbyde Nykredit Banks mange landsdækkende kunder en optimal service, rådgivning og kundebetjening arbejder banken efter kerneværdierne indsigt, indsats, indlevelse og tænk nyt. Det betyder med andre ord, at Nykredit Bank er en Bank, som ønsker at være professionelle over for alle kunder, hvor kundens behov, ønsker, muligheder mv. hele tiden bliver prioriteret meget højt. Nykredit Bank gør hele tiden en stor indsats for at kunne være handlekraftige over for kunderne samt at vise indlevelse, hjælpsomhed, ansvarlighed og forståelse over for kunderne gennem en åben og respektfuld kommunikation.

Andre store danske banker

Arbejdernes Landsbank
En anden stor bank i Danmark er Arbejdernes Landsbank, som har sit hovedfokus på at optimere alle kundernes økonomi på bedst mulige måde. Derfor ligger banken meget stor vægt på engagement og nærhed, så banken kan arbejde tæt sammen med kunderne.

Arbejdernes Landsbank arbejder efter bankens værdier som er at være landsdækkende, konkurrencedygtig, troværdig, attraktiv, fleksibel og uafhængig. Herudover ønsker Arbejdernes Landsbanks ledelse at være en bank for både fagbevægelsen, den private dansker samt for mindre og mellemstore virksomheder.

Alm. Brand Bank
Alm. Brand Bank er en bank, som er en del af koncernen Alm. Brand A/S, der omfatter datterselskaber inden for bank og forskellige forsikringer. Årligt har hele koncernen en omsætning på ca. 7 mia. kroner med knap 2.000 medarbejdere. Langt de fleste ansatte i Alm. Brand arbejder på hovedkontoret, og de resterende medarbejdere er ansat i de forskellige landsdækkende afdelinger.

Hos Alm. Brand Bank arbejdes der efter at kunne tilbyde danskerne ydelser til konkurrencedygtige priser, der kan være med til at sikre kunderne den bedste løsning. Banken lægger desuden stor vægt på en god og loyal kontakt til kunderne, og Alm. Brand Bank ønsker at yde en god og høj kvalitetsservice.

Spar Nord Bank
Spar Nord Bank startede som en nordjysk bank med navnet Sparekassen Nordjylland, men da banken ønskede at betjene en landsdækkende kundegruppe, skiftede banken navn til Spar Nord Bank. I dag har banken knap 1.700 ansatte fordelt på ca. 75 afdelinger. Banken har knap 300.000 landsdækkende kunder. Det er målet for Spar Nord Bank at alle bankens afdelinger, skal yde den samme gode og landsdækkende vejledning og service lige meget, om der er tale om små eller store filialer.

Hos Spar Nord Bank arbejdes der efter en vision om, at være en af de allermest attraktive banker i Danmark både for aktionærerne, de ansatte og ikke mindst kunderne. Derfor skal alle ansatte være motiverede og kompetente, så de kan yde den bedst mulige service, vejledning og rådgivning over for kunderne, så den enkelte kundes behov kan komme i centrum.

FIH Erhvervsbank
FIH Erhvervsbank er en bank, der vil skabe en sund udvikling for erhvervslivets kunder gennem kompetente finansielle løsninger og en god rådgivning. Banken er markedsleder inden for finansielle løsninger til det danske erhvervsliv, og banken har ca. 350 ansatte til at betjene bankens godt 4.000 kunder.

Hos FIH Erhvervsbank ønsker ledelsen at give sine kunder den perfekte pakkeløsning inden for finansielle ydelser. Derfor kan banken tilbyde gode og fleksible løsning, som tager udgangspunkt i den enkelte kundes forretningsstrategi, udfordringer og ambitioner, så pakkeløsning bliver kundetilpasset den enkelte kunde.

Ved hjælp af veluddannet og engagerede medarbejdere kan FIH Erhvervsbank tilbyde det danske erhvervsliv langsigtede løsninger bygget på gensidig tillid og indsigt. Banken har nogle klare ambitioner om at være en landsdækkende erhvervsbank, som kan tilbyde finansielle ydelser samt være en handlekraftig, kompetent og hæderlig bank.


Om 'De største banker i Danmark 2010' #257
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge