Lån penge

Realkreditlån: Information om realkreditlån til bolig og sommerhus

Et realkreditlån er en lånetype, som er baseret på obligationer, hvor det er udbud og efterspørgsel på det finansielle marked, som fastsætter prisen på lånet. Obligationer er et gældsbevis, hvor det er aftalt til punkt og prikke, hvordan lånet skal tilbagebetales, samt hvilke vilkår der er aftalt i forbindelse med lånet. Prisen på obligationer afhænger af, hvor lang tid investorerne skal undvære deres penge, samt hvor stor en sikkerhed der er for, at investorerne får deres penge betalt tilbage. Dog er sikkerheden stor, fordi det er realkreditinstitutterne, som har pant i din bolig, og der er sat en grænse for, hvor stor en del af din boligs værdi, som må belånes.

Vælger du at finansiere dit boliglån med et realkreditlån, så er det realkreditinstitutterne, som på dine vegne, udsteder og sælger obligationer på det finansielle marked. Pengene som realkreditinstitutterne får ind ved salgene, får du, efter realkreditinstituttet naturligvis har modregnet diverse omkostninger og tinglysningsafgifter til den danske stat.

Flere former for realkreditlån
I dag findes der mere end 100 forskellige realkreditlån, som 5 realkreditinstitutter har ansvaret for. Dog bliver de mange muligheder helt overordnet opdelt i de fastforrentede samt de variabelt forrentede lån, hvilket også bliver kaldt for de fastforrentede lån i obligationslån og kontantlån. Lånene med en variabel rente er rentetilpasningslån, hvor der er et renteloft. Disse lån findes er mange forskellige varianter, og de kan også tilbydes med en afdragsfrihed på op til 10 år. Et realkreditlån har i langt de fleste tilfælde en løbetid på op til 30 år.

Forskellen i de forskellige realkreditlån ligger i de enkelte låns betingelser og vilkår i forbindelse med afdragsfrihed og indfrielsesvilkår. Derfor kan realkreditlånene virker noget uoverskuelige, så det er derfor en rigtig god idé, at du får en grundig og objektiv rådgivning fra eksperter på området.

Terminsydelser
Realkredit eksempelTerminsydelserne som er forbundet med tilbagebetalingen af dit realkreditlån består af bidrag, renter og afdrag. Selve bidraget udgør en procentdel af selve restgælden, hvilket også er realkreditinstitutternes indtjening på lånet. Størrelsen af bidraget afhænger af, hvilken type af realkreditlån, du har, men den afhænger også af boligens værdi, som er belånt.

Da det er realkreditinstitutterne som er bindeleddet mellem dig og investorerne, så skal realkreditinstitutterne videregive dine afdrag og renter til investorerne. Den danske lovgivning siger, at realkreditinstitutterne højest må låne dig 80 % af boligens værdi, og for sommerhuse må de faktisk kun låne dig 60 % af værdien.


Om 'Realkreditlån: Information om realkreditlån til bolig og sommerhus' #206
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller se de gode lånemuligheder herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
Lån penge nemt og hurtigt. Se dine lånemuligheder her.

Du kan ansøge om et lån ved en af disse låneudbydere. Ansøg gerne flere forskellige, så kan du efterfølgende sortere i dine lånetilbud

 

Laan-penge-her.dk
  Løbetid Lån op til Alder   Laan-penge-her.dk
  D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt! 12-72 måneder +20 år
Læs mere
D:E:R - Få et quicklån og lån op til 15.000,- lynhurtigt!
D:E:R kontant lån, tilbyder at låne dig op til 25.000 kr. her og nu, ingen selvangivelse nødvendig.
 
  Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her. 24-72 måneder +20 år
Læs mere
Lån op til 25.000 kr. med et L’EASY lån. Ansøg nu. Klik her.
Lån op til 25.000 kr. Med et L’EASY lån kan du købe lige hvad du drømmer om!
 
  Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit 12 mdr. Kassekredit
+21 år
Læs mere
Ferratum kviklån - Enkel og sikker kredit
Ferratum tilbyder kviklån fra 500 til 3.500 kr. uden sikkerhed. Lån kan søges af alle, der er er fyldt 21 år, har folkeregisteradresse i Danmark, er kreditværdig og som ikke er registreret som dårlig betaler i Debitor Registret eller RKI.
 
  Santander bank 12-120 måneder + 25 år
Læs mere
Santander bank
Med et Privatlån hos Santander kan du gøre lige hvad du vil - lån trygt mellem 5.000 og 200.000 kr. til en rente fra bare 6,20% og kom videre med dine planer nu.
 
  Hotlån 12 - 72 måneder + 25 år
Læs mere
Hotlån
 
  Robotlån op til 80 mdr. + 18 år
Læs mere
Robotlån
Lån op til 50.000 kr med et robotlån. Lån fra du er 18 år gammel.
 
  Turbolån 30 dage - kan udvides. + 20 år
Læs mere
Turbolån
Op til 20.000 kr. hurtigt med et turbolån
 
  Nordiclån 12 - 80 mdr + 20 år
Læs mere
Nordiclån
Op til 50.000 kr. med et lån fra Nordiclån
 
  BankNorwegian Op til 15 år + 25 år
Læs mere
BankNorwegian
Op til 200.000 kr. med et lån fra BankNorwegian
 
lån penge